Cees in Cyberspace

Tips & Scripts...

 

Een +-teken in je Emailadres

Een +-teken in je Emailadres

Als je maar over 1 e-mailadres beschikt en je hebt niet de mogelijkheid, tijd of zin om meerdere adressen aan te maken of te beheren, gebruik dan het +-teken.

Als je een + zet tussen je gebruikersnaam en het @-teken, dan wordt dat door je mailserver genegeerd en krijg je het gewoon binnen zoals altijd. Maar je kunt dit “nieuwe” emailadres wel gebruiken om je inbox in te delen.

Als je bijvoorbeeld nieuwsbrieven automatisch in een bepaalde subfolder van je inbox wil laten plaatsen, gebruik dan het e-mailadres “jij+nieuwsbrieven@jouwdomeinnaam.nl”.

Je kunt nu in je e-mailclient een regel aanmaken waardoor alles wat naar “jij+nieuwsbrieven@jouwdomeinnaam.nl” wordt gestuurd, automatisch in de subfolder “Nieuwsbrieven” wordt gezet.

En niet alleen handig om je inbox te organiseren: als jij je zelf gevormde e-mailadres hebt opgegeven bij het aanmaken van een account in een webshop en je wordt vervolgens door een andere partij dan die webshop gemailed, dan weet je dat de webshop het niet zo nauw neemt met jouw privacy!