Cees in Cyberspace

Tips & Scripts...

 

Zelf Webfonts maken

Zelf Webfonts maken

Google is ook op het gebied van webfonts de grote voorloper; niet de eerste die webfonts aanbood, maar inmiddels wel de meest uitgebreide.

Maar mocht je in Googles enorme assortiment niet het lettertype van je keuze vinden, dan kun je natuurlijk zelf ook een webfont maken en die via je stylesheet toepassen op je website.

Font Squirrel

In mijn beleving was Font Squirrel de eerste website die je zelf webfonts liet maken. Inmiddels kun je daarvoor geen geregistreerde Adobe fonts meer gebruiken, maar voor de rest is elk lettertype zo’n beetje toegestaan. De site biedt daarnaast ook nog een hele berg gratis fonts en een tool waarmee je het font in een afbeelding kunt herkennen door die te uploaden.

Online Font Converter

Online Font Converter heeft de eenvoudigste UI van allemaal; je kiest de formaten gewenste formaten, uploadt je lettertypes en klaar!

Everything Fonts

Met Everything Fonts kun je niet alleen webfonts-sets maken (door te uploaden en via een API!), maar je kunt ook je bestaande lettertypes omzetten naar andere formaten. Ook ontbreken de gratis lettertypes niet!